Køkken
Køkkenchefen er ved at informere de to kokke og den ene køkkenassistent om aftenens program. De skal køre to separate selskaber samtidig med at de holder åbent i a-la-carten.
Godt at se jer.
Og fedt at du, Mikkel, lige kunne træde til, når nu Sebastian har lagt sig med influenza.
Jeg håber, at I er friske og udhvilede efter i går og klar til en ny omgang, for vi har en heftig aften foran os!
Hvad får vi ind af selskaber og holder vi a-la-carten åben?
Vi har to selskaber – en konfirmation og en 50-års fødselsdag.
Og samtidig holder vi åbent i a-la-carten.
Så der er run på i aften, og derfor har jeg brug for, at I yder jeres
maksimale.
Det er vigtigt at I holder fokus og hjælper, hvor der er brug for det.
Hvordan gør vi med selskaberne og hvilken type servering skal de have?
Ved hovedretten skal det ene selskab have fadservering, og det andet skal anrettes på tallerken.
Deler vi dem så op?
Ja, vi deler dem op i to omgange, så selskaberne kører forskudt af hinanden.
Det betyder, at vi kommer til at køre to store ryk ved hovedretten, så lad os lige tale om den først.
Hvem tager sig af det varme?
Når vi rykker, har vi brug for at være tre på det varme og én erfaren på det kolde, for der bliver også travlt.
Jeg har ikke prøvet at være på det varme, når vi kører ryk, men jeg har nogenlunde styr på det kolde.
OK. Jeg havde egentlig tænkt mig, at du var med Rikke og mig på det varme, for vi skal have tilberedt kronvildt og højreb og Mikkel kører det kolde selv.
Men Andreas, den skal sidde lige i skabet i aften, hvad tænker du om det?
Jeg har ikke prøvet at tilberede kronvildt før, så jeg vil helst helst køre det kolde, hvis det er okay?
Hvad siger I andre?
Jeg kan sagtens tage det kolde, men det er også fint med mig at være på højreb og måske noget garniture.
Godt. Så kører Rikke og jeg kronvildt.
Ja, tak!
Godt, så gør vi det sådan ved hovedretten, at Andreas er på det kolde.
Mikkel er på højreb og garniture, og Rikke og jeg tager os af kronvildt og hjælper med højreb.
Og husk at bede om hjælp, specielt dig Andreas, det er en holdindsats.
Hvad med forret og dessert?
Konfirmationen skal have klassiske rejecocktails og fødselsdagen skal have lakse-carpaccio med basilikum.
Skal jeg selv anrette alle tallerkenerne på det kolde?
Nej, det hjælpes vi alle om, når vi rykker, men du kan begynde at stille op og skylle grøntsager.
Ja, lige præcis.
Og der skal også lige skrælles 20 kg kartofler, så det kan du starte med.
Okay!
Det hedder “Ja tak!”
Ja tak!
Hvordan gør vi med desserten?
Jeg havde jo egentlig et privat arrangement, som jeg skulle til klokken 20.
Kan jeg stadig nå det?
Ja, det tænker jeg godt, du kan.
Vi vil i hvert fald gøre, hvad vi kan for at nå det.
Så snart hovedretten er kørt og der er stillet klar til desserten, kan du smutte og så kan vi godt klare resten.
Alletiders, tak!
Hvad er desserten?
Vi kører to forskellige. Konfirmationen skal have brownies og flødeis, mens fødelsdagen skal have creme brulé.
Hvilket selskab kører vi først?
Vi kører konfirmationen først og får hjælp af tjenerne med at anrette og pynte tallerkenerne, når de har skænket dessertvin.
Til gengæld hjælper Rikke og Andreas med at bære ind, så isen ikke når
at smelte.
Bagefter sætter vi op til fødselsdagen og får tjenerne til at hjælpe med finishen.
Nogen spørgsmål?
…. Godt. Husk, det er en holdindsats og vi har kun én chance for at gøre det rigtigt!
Sæt igang!